top of page

TUNE OUT BURN IN

NKK NXT - NEDERLANDS KAMERKOOR

De Lik te Utrecht, maart 2018

Tivoli Vredenburg, juni 2018

Wonderfeel, juli 2018

Spel en zang: Dennis Broeders, Hilde Konings, Jony Overdijk, Lette Vos, Patrick Vaessens, Benjamin Larham en Sara Leemans

 

Regie: Lizzy Timmers

Repetitor: Boudewijn Jansen

Meer informatie: klik hier.

Over deze voorstelling

Is er muziek te vinden in de hectiek van deze tijd? Wat is de klank van rust? Hoe klinkt een burn-out? TUNE OUT BURN IN verklankt en verbeeldt beroepsziekte nummer 1: de burn-out. Zeven jonge zangers en makers van NKK NXT, het nieuwe talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, onderzoeken dit vaak nog ongrijpbare fenomeen. In de 21e eeuw staat werk geen moment stil, wordt perfectionisme verheerlijkt en is er voor mislukking geen ruimte. Tegelijkertijd is de oceaan aan keuzes en mogelijkheden overweldigend. Het aantal burn-outs stijgt aanhoudend, dus een ding is duidelijk: tijd voor verandering! TUNE OUT BURN IN biedt een kritisch tegengeluid op de cultuur van het alsmaar doorwerken. Met moderne koormuziek ondersteund door visuals neemt NKK NXT de cultuur van het alsmaar doorwerken onder de loep. Wat gebeurt er als je het harnas van de tijd aflegt, en je jezelf kwetsbaar opstelt? NKK NXT schijnt een nieuw licht op het thema én op traditionele vormen van koormuziek. Laat je inspireren tot een burn-in!Met werken van o.a. David Lang, Pärt Uusberg en John Tavener.

OVER NKK NXT

NKK NXT is een talentontwikkelingstraject van hetNederlands Kamerkoor. Binnen dit traject is een ensemble gevormd bestaande uit jonge zangers die allemaal hebben bewezen op een creatieve manier met hun vak bezig te zijn. Met ieder een eigen specialisatie en achtergrond zijn zij een creatieve denktank vol ideeën. Onder de vleugels van het Nederlands Kamerkoor hebben zij hun krachten en talenten gebundeld om op zoek te gaan naar vernieuwing in de ensemblezang.

Trailer: klik hier.

bottom of page